۱۳۹۵ يکشنبه ۶ تير  - 2016 6 Sunday
آرشیو خبر آمار بازدید: 2307 کد مطلب: 1959  

خشک شدن نان ها و بیان علت های آن

۱۳۹۴ جمعه ۱۲ تير ساعت 13:54
علی خردچشم در شبکه اجتماعی کافه خبر سراب نوشت:سلام آیا از اساتید کسی میداند چرا نانها به محض خروج از تنور خشک می شود و دیگر حتی با آب پاشی هم قابل خوردن نیست

مهدی عارفی (کارشناس تغذیه)در پاسخ به این پرسش چنین نگاشت: سلام اقای خوردچشم خشک شدن نان مربوط به تنظیم رطوبت خمیر است که نانواها یا باید درجه حرارت پخت نان را تنظیم کنند تا همه رطوبت نان ازبین نرود و یا در هنگام خمیرگیری میزان اب خمیر را نسبت به رطوبت ارد تنظیم کنند

 بهزاد شکویی (کارشناس صنایع غدایی)نیز نوشت:باسلام خدمت اهالی کافه خبر.. در جواب سوال آقای خردچشم ضمن تشکر از آقای مهدی و تکمیل اظهارات ایشان در مورد تنظیم رطوبت نان، باید بگویم اگر نانواها ضمن تنظیم رطوبت خمیر و حرارت فر اگر مقداری آردچاودار به همراه یکی دو درصد روغن و شیر و یک قرص ویتامین ث استفاده کنند هم بیاتی نان به تاخیر میفتد هم اینکه پرتی و ضایعات آن در اثر خشکی و سفت شدن کناره های نان تقلیل میابد..
در ضمن مرحله رساندن خمیر نیز مهم است که در این مورد باید نانوایان محترم بجای جوش شیرین از مخمر نان که به مایه خمیر معروف است استفاده کنند و فرصت لازم را به خمیر جهت تخمیر و رساندن آن بدهند تا از کیفیت بالایی برخوردار باشد..


افسوس : آقایان کارشناسان محترم زحمت کشیده و چشم بسته غیب گفتند دستشان درد نکند . دوستان عزیز شما سنتان قد نمیدهد . در گذشته در روستاها و خود سراب زنان بیسواد وغیر کارشناس در تنور خانه ها نان هایی پخت میکردند که بوی عطر آنها هنوز هم در ذهن ما باقی است و نه شیر و روغن و ویتامین ث و جوش شیرین به آن میزدند . دلیلش آرد کامل گندم بود و اندازه چانه خمیر که متاسفانه نانواهای ما به دور از چشم مسئولین بازرسی و رسیدگی به کیفیت و کمیت پخت نان را چنان نازک میپزند که قبل از پختن در تنور کاملا خشک شده و بعد از اینکه به آنها آب میپاشیم تبدیل به خمیر میشود چون خمیر نپخته و خشک شده تحویل مشتری شده . ضمنا آردی که قسمتهای مفید آن ازجمله مغز گندم و سبوس از آن جداشده و تحویل نانواییها شده حاصلی جز زخم معده و سرطان روده و مشکلات گوارشی نخواهد داشت . و مسئولین محترم بهداشت شهرمان هم تا حالا نفهمیده اند که وظیفه آنها آموزش نانواها و حتی مردم برای شناختن نان خوب از بد میباشد
علی : آقای محترم (افسوس ) واقعا درست میفرمائید من هر وقت این لواش نانوایی ها را میخورم درد معده داد میکند . با تشکر از شما امید است مسئولین رسیدکی فرمایند .
دلسوز : منم با نظر افسوس موافقم.واقعا وضع نانهای شهرمون افتضاحه نان خوب نانی هست که با گندم سبوس دار پخته بشه ورنگش هم کمی تیره باشه نه اینکه سفیدیش چشم آدمو بزنه.به امید رسیدگی مسئولین.
فردوسی : سلام - قضاوت کنید از اوایل پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون فقط یک شخص به امورات نانوایی رسیدگی مینمایند که طبق عرف و علم و و... میداند که یکنفر میتواند در طول تقریبی 4 سال تمامی پنانسیل را در یک قسمت بکار ببرند پس نه نانوایی گناهکار است و نه گندمنام ما با رسیدگی مشکل داریم والسلام .
افسوس : فردوسي جان درست ميفرمائيد آب اگر يك جا بماند ميگندد .
آراز : عزیزان دل یک طرفه به قاضی نروید! آرد نانوایی استاندارد خاص خود برای سبوس را دارد(18%) در این روزهای گرم به دلیل اختلاف رطوبت نسبی محیط و نان در صورت عدم بسته بندی مناسب نان خشک خواهد شد سیاست دولت به سمت نان های نیمه حجیم و صنعتی میباشد عزیزانی هم که دلشان نان با سبوس 100% و روستای میخواهد خودشان میتوانند دست به کار شوند...
بهزاد : اقا ما اصلا نون خوبی نداریم خدایی باید پیگیری بشه مسعولین که فقط با جریمه کارشون رو راه می اندازن ولی نه باید نانواها اموزش ببینن
نظر شما
نام :  
پست الکترونیکی :  
نظر شما :